Ebay

Először ellátogatsz egy ebay oldalra, tök mindegy melyike, ebay.com ,co.uk , de , at , vagy it (még van egy pár) és regelsz az oldalon. Szokásos regisztrációs dolgokkal találkozol, név, email cím , jelszó. Pár kattintás és már bent is vagy és vadászgathatsz nyakbavalókra! Mint ez egy aukciós portál, itt is ajánlatot kell tenned és a legmagasabb ajánlat lesz a befutó. Nem árt résen lenni ,mert szokás az útólsó másodpercekig kivárni és akkor megtenni a legmagasabb árat. Eladók szokták csinálni , hogy a feltett sálat jó áron adják el egy másik felhasználó névvel mindig tesznek rá ajánlatot. Általában csak pár adásvétellel rendelkezik ilyenkor az illető. Ha megnyerted az aukciót jön a fizetés, aminek a legkönnyebb formája a PayPal

Elsőként, le szeretném szögezni hogy alapvetően három dologra van szükséged ahhoz, hogy tudj ebay-en vásárolni:

1. Ebay profil
2. Paypal számla ( internetes bank, ami a tranzakciót bonyolítja az itthoni számlád és az ebay-en lévő eladó között)
3. Bankszámla lehetőleg a Paypal által elfogadott bankkártyával ( Visa, Mastercard, Discover, Amex )

Kezdjük elsőként az Ebay-re történő regisztárcióval:

 

Miután bepötyögtük az ebay.com-ot a böngészőnkbe ez a nyitóoldal fogad minket, ahol értelemszerűen rábökünk a “Register” gombra, és máris az alábbi regisztrációs kérdőívvel találjuk magunkat szemben:


Értelemszerűen töltsük ki az egyes mezőket, nagyjából úgy ahogy a fenti képen látható. Abban az esetben, ha rinyálna amiatt, hogy nem érvényes irányítószámot, illetve várost és a megyét adtunk meg, úgy adjuk meg ebben a formában őket: irányítószám: akármi (pl.: 6000), város és megye: város, megye (pl.: Kecskemét, Bács-kiskun). Amennyiben ezekkel megvagyunk, kattintsunk a “Submit” gombra és elméletileg, ha semmi nyűgje nincs, a következő üzenet fogad minket:

Itt az ebay arról tájékoztat minket, hogy regisztrációnk majdnem kész, csupán az általuk küldött emailben található regisztrációt megerősítő linkre kell rákattintanunk, hogy véglegesítsük regisztrációnkat. Amennyiben ezzel is megvagyunk, máris boldog tulajdonosai lettünk az ebay fiókunknak.