Futball ereklye börze a sógoréknál!

Bécs 2013.12.15

DSC_0415

Évente Bécsben megrendezik a  Traditionelle SPORT- und FUSSBALL-SAMMLERBÖRSE-t aminek a First Vienna FC stadionja ad otthont,ami Bécs XIX. kerületében található. Jelenleg a második ligás klub VIP terme várta az érdeklődőket,vásárlókat , hogy “kotorásszanak” egy jót a kínált ereklyék közt. 15 standon lehetett mereszteni a szemünket rengeteg relikvia közt, kb. 100-120nm-en reggel 9-től 13 óráig!

DSC_0409

(Sál,sapka,mez,trnéing,kitűző,zászló,matrica,könyv,meccs műsorfüzet, labda)

DSC_0411

Körülbelül 70%-ban Osztrák relikviák voltak megtalálhatóak, de sűrűn volt Angol,Német klubok ajándéktárgyai. Javarészt Rapid,Austria,Strum,Insbruck és First Vienna volt többségben a hazai kínálatból. Sok minden fix áras volt, de azért lehetett alkudni, ha az illető rátermett volt.

DSC_0414

Sálak terén 5 és 30€ közt volt az árfolyam 90%-ban klub sálak. Ultra’ sálak terén csak Ultras Rapid és Bulldogs Austria Wien volt található.

DSC_0413

Egy óra alatt bőven körbe lehetett nézni a kínálatot, ez inkább igazi futball ereklye gyűjtőknek való akik klubok termékeire hajtanak. Ultra’ téren szerény volt a kínálat, bár meglepő volt akadt szépen hamisítvány is! Rapid-Pana és Rapid-Nünberg selyem sálak, nagyon gyenge matrica másolatok.

DSC_0412

DSC_0410

Összevetve kellemes kis börze volt, megérte szétnézni! Egy hasonló rendezvényt otthon is el tudnánk képzelni, ami egy kis szervezéssel megoldható lenne, bár kérdés mekkora lenne egy ilyenre otthon a kereslet.

CSIZI – www.salerdo.hu