Vatera

A Vatera.hu, a legnagyobb hazai online aukciós piactér üzemeltetői és felhasználói kiemelt figyelmet fordítanak az itt zajló elektronikus kereskedelem biztonságára, ezért az eladási szolgáltatások teljes körű használata csakis a felhasználó által megadott bankszámlaszám ellenőrzése után lehetséges. Ugyanakkor a piactéren lehetőség van egyszerű, regisztrációhoz nem kötött vásárlásra is.
2012. február 20. óta a nem ellenőrzött státuszú felhasználók is rendelkeznek licitálási és vásárlási jogosultságokkal. Aukciót továbbra is csak az a felhasználó indíthat, aki elvégzi bankszámlaszámának ellenőrzését. Az ellenőrzést a leírtak alapján a felhasználó bármikor megteheti és ennek megfelelően indíthat aukciót a Vatera piacterén. 2012. február 20-tól az ellenőrzött vásárlói státusz megegyezik a nem ellenőrzött vásárlói státusszal.

A Vatera piacterén a következő felhasználói státuszok és jogosultságok vannak érvényben:
Nem ellenőrzött vásárló

A nem ellenőrzött vásárlókat narancssárga színű felhasználónevükről ismerheti meg.

Jogosultságok:
Személyes menü használata
Korlátlan böngészés, keresés a Vatera oldalain és a fórumokban
Fix- és villámáras vásárlói, illetve licitálási jogosultságok
A Vatera fórumainak használati joga
A nem ellenőrzött vásárlói státusz megszerzésének feltétele, hogy a Vatera piacterének regisztrált felhasználója legyen.Ehhez kattintson a Regisztráció feliratra és töltse ki a megjelenő adatlapot.

Teljes jogú felhasználó

A teljes jogú felhasználókat zöld színű felhasználónevük különbözteti meg a többi felhasználótól.

Jogosultságok:
A nem ellenőrzött vásárlói jogosultságokon felül:
Teljes körű termék feltöltési és eladói jogosultságok
A Vatera tömeges termékfeltöltő eszközének a Vatera PST-nek díjmentes használati joga
Ahhoz, hogy egy felhasználó teljes jogú felhasználó státuszt kaphasson a Vatera piacterén, szükség van az általa megadott bankszámlaszám valódiságának ellenőrzésére. Ehhez kattintson a Személyes menü – Biztonsági regisztráció menüpontjára és hajtsa végre az ott leírtakat.

A biztonsági regisztrációval kapcsolatban leggyakrabban felmerülő kérdések és a rá adott válaszok »

Regisztráció nélküli vásárló

Az eladók forgalmának növelése és a vásárlási folyamat gyorsabbá, kényelmesebbé tétele érdekében a Vatera piacterén lehetőség van regisztráció nélküli vásárlásra is.A regisztráció nélkül vásárlók kék színnel kerülnek megkülönböztetésre.

A piactéren zajló kereskedés biztonsága érdekében a regisztráció nélküli vásárlásokra bizonyos korlátozások vonatkoznak. Ezzel kapcsolatban további információkat ide kattintva olvashat.